Бедственото положение в Габрово остава в сила

Бедственото положение в Габрово остава в сила

Бедственото положение в Габрово остава в сила

Бедственото положение на територията на община Габрово остава в сила. Това каза за „Фокус” кметът на Габрово Таня Христова.

 „Към момента 15 са населените места плюс два от кварталите на града, които продължават да бъдат без електрозахранване. Екипите на „Енерго-Про” продължават да работят за отстраняване на повредите. Хубавата новина, че в по-голяма част от проблемните точки авариите са локализирани и се работи на място с екипите. Продължава работата по отстраняването на опасните и паднали дървета, които са сериозна опасност, както за достъпа до населените места, така и за пешеходците”, заяви Христова.

„Днес вече е учебен ден за училищата. Транспортът, който обслужва града и населените места на територията на общината се движи по разписание. Продължава работата на екипите, които съвместяват техника и ресурс за преодоляване на кризисното положение. Като цяло обстановката се подобрява, но все още предвид липсата на електрозахранване в доста населени места вече пето денонощие кризисната ситуация остава в действие. Динамично проследяваме ситуацията”, коментира още тя.

„Има един проблем, който затруднява категоричното вземане на устойчиво решение и това са падащите дървета. През изминалите дни ситуацията беше изключително динамична и ако в даден час имаше напредък, само след два часа обстановката се влошаваше именно поради падащите дървета”, посочи Таня Христова.

„За да можем аз и щабът да вземем решение, трябва да внимателно да анализираме случващото се през този ден. Ще направим най-необходимото и правилно действие, за да може приоритет да бъде запазване на живота и здравето на хората. Това, което след вчерашния ден мога да кажа е, че ситуацията се подобрява. Положителните температури, въпреки дъждът, който валя тази нощ, стопяват снега и надеждата е, че това ще помогне и ще можем да възстановим нормалния ритъм на живот в община Габрово”, добави още Христова.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новият главен секретар на МВР: Ще предложим праг до 0,5 промила зад волана
McDonald's  вдига таксите за нови франчайз ресторанти в САЩ за първи път от близо 30 г.
bTV със светкавична позиция след номинацията на Хемикян, въвежда още мерки за безпристрастно отразяване на изборите
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 25 септември до 1 октомври
Ивайло Вълчев e кандидатът за кмет на София от "Има такъв народ"
Почина босът на мафиотския клан Коза Ностра Матео Денаро
Lego се отказва от производството на тухлички от рециклирана пластмаса
Канада се извини, след като в парламента бе почетен ветеран, воювал на страната на нацистите