Вижте как изглежда снежният капан в Родопите

Половин България е в невиждан от години снежен капан заради интензивните валежи и навявания в последните четири дена. На места снежната покривка надхвърля 2-4 метра.

„Над 320 снегорини работят в момента по републиканската пътна мрежа”, съобщи в профила си във Файсбук регионалният министър Лиляна Павлова.

Тя публикува снимки от Родопите, изпратени до Регионалното министерство от граждани. На тях се вижда как дори роторни снегорини с мъка успяват да пробият в снежните преспи.

След тях следват кадри от EVN България. Аварийните екипи на компанията, в подсилен състав се опитват да възстановят електрозахранването в най-засегнатите населени места в Югоизточна България. На много места има пречупени стълбове, скъсани и паднали проводници, а достъпът до тях продължава да е силно затруднен, обясняват от компанията. Има голяма вероятност до края на деня да бъде възстановено снабдяването за голяма част от домакинствата в общините Велинград, Ракитово, Мадан, Рудозем, Баните, Неделино, Ардино, надяват се от EVN.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ