Москов обвинява директори на болници, че източват здравната каса

Москов обвинява директори на болници, че източват здравната каса

Москов обвинява директори на болници, че източват здравната каса

Здравният министър д-р Петър Москов обвини директори на болници за източване на пари от касата. Това става по време на дебатите за бюджета на Националната здравноосигурителна каса в парламента.

"Еди кое си име - той е с апендицит, но е приет по пътека перитонит. Следващият - апендицит, но е приет по пътека перитонит. Следващият - стационарно е приет по пътека еди какво си".

Министърът чете от трибуната в парламента документи от проверката на Инспектората на министерството в една от големите областните болници. Той отбеляза, че местният шеф на касата не е назначен от сегашното мнозинство и добави: „Какво точно надзирава касата, защото това е източване на пари и то на вашите пари”.

"Понеже е Коледа да кажем какво се случва в друга болница с отчетността, това са официални документи. Еди кой си, наричан от нас Индиана Джоунс, с хиляди усилия успява да се оперира (...). Лимончо, наричан от нас Портокалчо, остана да се оперира, защото се обади синът му от Канада. Това се случва в българските болници. И това ще се промени", заяви здравният министър.

Той ще предаде документите от Инспектората на прокуратурата.

Депутатката от БСП Мая Манолова обвини Москов, че дейността му се изразява смо в атрактивни изяви. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ