Патриарх Неофит с послание към българите (видео)

Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отправи своето Пасхално послание записано във видео към клира и миряните на Българската православна църква.

За първа година то е преведено и на жестомимичен език, за да могат хората с увреден слух да разберат Великденското послание на патриарх Неофит, отбелязва bTV.

В посланието си патриархът казва, че живеем в трудни времена, в които нравствени ценности, служили в продължение на векове за крепило на морала и спойка в обществото, лекомислено се подлагат на съмнение и отхвърляне, а представите за добро и зло, справедливо и несправедливо, редно и нередно се подменят.

"Възкръсналият Спасител да просвети умовете и сърцата ни, да помага да преодоляваме трудностите и изпитанията, да даде на всички вярващи в Неговото възкресение крепки душевни и телесни сили, непоколебима вяра и преизобилна любов. Та всеки, който е в неведение, в отчаяние, в страдание, като види добрите ни дела и усети мира и топлината в сърцата ни, да се изпълни с радост и надежда, та на нашия поздрав "Христос Воскресе!" да отвърне възторжено: "Воистину Воскресе!", призовава патриархът.

Ето и обръщението.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ