ТВ7 пред спиране, синдиците на КТБ задействаха запор на имуществото (обновена)

ТВ7 пред спиране, синдиците на КТБ задействаха запор на имуществото (обновена)

ТВ7 пред спиране, синдиците на КТБ задействаха запор на имуществото (обновена)

ТВ 7 може да спре всеки момент, частен съдебен изпълнител с група хамали се е появил преди час в студиото на TV7 и NEWS7 със заповед да спрат телевизията и да изнесат имуществото й.

Заповедта е от синдиците на КТБ, за запориране на имуществото на телевизията, тъй като част от оборудването е купено с кредити от КТБ, разясниха за „Мениджър Нюз” служители на медията.

Бил е направен опит да бъдат спрени сървърите на TV7, което автоматично означава прекъсване на ефирното излъчване на медията.

Юристите на телевизията са обжалвали спешно заповедта за запор и изземване на имуществото като са се позовали на текст от Конституцията, според който не може да се извършва принудително спиране на национална ефирна телевизия.

Малко по-късно следобед Камарата на частните съдебни изпълнители разпространи съобщение до медиите, в което потвърди, че днешната акция е по молба на синдците на КТБ. Съобщението гласи: "По повод процедура по предаване на заложени вещи в офис - сграда на TV7, Камарата на частните съдебни изпълнители информира, че производството е по молба на синдиците на Корпоративна търговска банка, съгласно чл. 35 от Закона за особените залози. Длъжникът е поканен от частния съдебен изпълнител Неделчо Митев, съгласно закона, да предаде заложените вещи. След изтичане на 14-дневния срок за доброволно изпълнение, е задействана следващата законова процедура за принудително предаване на заложените вещи."

 Очаквайте по-късно още подробности!

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ