ТВ7 пред спиране, синдиците на КТБ задействаха запор на имуществото (обновена)

ТВ7 пред спиране, синдиците на КТБ задействаха запор на имуществото (обновена)

ТВ 7 може да спре всеки момент, частен съдебен изпълнител с група хамали се е появил преди час в студиото на TV7 и NEWS7 със заповед да спрат телевизията и да изнесат имуществото й.

Заповедта е от синдиците на КТБ, за запориране на имуществото на телевизията, тъй като част от оборудването е купено с кредити от КТБ, разясниха за „Мениджър Нюз” служители на медията.

Бил е направен опит да бъдат спрени сървърите на TV7, което автоматично означава прекъсване на ефирното излъчване на медията.

Юристите на телевизията са обжалвали спешно заповедта за запор и изземване на имуществото като са се позовали на текст от Конституцията, според който не може да се извършва принудително спиране на национална ефирна телевизия.

Малко по-късно следобед Камарата на частните съдебни изпълнители разпространи съобщение до медиите, в което потвърди, че днешната акция е по молба на синдците на КТБ. Съобщението гласи: "По повод процедура по предаване на заложени вещи в офис - сграда на TV7, Камарата на частните съдебни изпълнители информира, че производството е по молба на синдиците на Корпоративна търговска банка, съгласно чл. 35 от Закона за особените залози. Длъжникът е поканен от частния съдебен изпълнител Неделчо Митев, съгласно закона, да предаде заложените вещи. След изтичане на 14-дневния срок за доброволно изпълнение, е задействана следващата законова процедура за принудително предаване на заложените вещи."

 Очаквайте по-късно още подробности!

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ