Фондация „Радостина Константинова” обявява конкурс за стаж в „Ню Йорк Таймс Интернешънъл”

Фондация „Радостина Константинова” обявява конкурс за стаж в „Ню Йорк Таймс Интернешънъл”

Фондация „Радостина Константинова” обявява конкурс за стаж в „Ню Йорк Таймс Интернешънъл”

Фондация „Радостина Константинова” обявява конкурс за млади журналисти за едномесечен стаж в бюрото на „Ню Йорк Таймс Интернешънъл” в Лондон. Той се организира за трета поредна година, като всички разходи по престоя и пътуването се поемат солидарно от Фондацията и „Ню Йорк Таймс Интернешънъл”. 

Кандидатите трябва да са не по-възрастни от 27 години, да знаят английски и да имат интерес към разследващата журналистика. За участие в конкурса те трябва да изпратят 3 от най-добрите си публикации, CV и мотивационно писмо по пощата или по електронен път на адрес: zoyadim@yahoo.com или vasileva@megacommunication.net.

Срокът за подаване на документи изтича на 20 март 2015 г. Класираните на първия етап, след селектиране на публикациите и мотивационното писмо, ще се явят след това и на изпит за владеене на английски език. Представилите се успешно на него отиват на трети кръг - интервю пред комисия, която ще посочи победителят в конкурса.

Това е третият конкурс за стажант на Фондацията в престижна печатна медия в чужбина. Досега в редакцията на „Интернешънъл Хералд Трибюн” в Париж стажуваха Георги Кънчев - магистър по Медиен мениджмънт от Университета Уестминстър в Лондон и бакалавър по журналистика от Виенския университет, и Боряна Джамбазова, която е завършила Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ „Св. Климент Охридски”.

Фондация „Радостина Константинова” бе създадена на 11 май 2011 г. от близки и колеги на починалата от коварна болест  талантлива журналистка – една от основателите на Пресгрупа 168 часа и вестниците „168 часа“, „24 часа“, „Монитор“ и „Политика“. Основната й цел е да насърчава обективната журналистика в България като подпомага колеги от всички медии чрез стипендии за професионално обучение, изпращане на специализация в най-добрите световни електронни и печатни средства за масова информация или връчване на награди за разследваща журналистика.

Организацията е отворена за всички, които желаят да подкрепят каузата на Радостина за честна, обективна и свободна журналистика в България.

 

                                           

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ