Обвиниха пилот в опит за убийства, опитал да спре двигателите на самолет по време на полет

Обвиниха пилот в опит за убийства, опитал да спре двигателите на самолет по време на полет

Обвиниха пилот в опит за убийства, опитал да спре двигателите на самолет по време на полет

44-годишният пилот на американската авиокомпания Аляска Еърлайнс Джоузеф Дейвид Емерсън е обвинен в опит за убийство на 83 души. Той е заподозрян, че се е опитал да спре двигателите на пътнически самолет по време на полет, съобщава ABC News.

Вечерта в неделя, 22 октомври, самолет на Alaska Airlines, изпълняващ полет от Еверет, Вашингтон, до Сан Франциско, извършва аварийно кацане в Портланд, Орегон. На борда му е имало 80 пътници и четирима членове на екипажа. Наложило се е пилотите да отклонят полета след "сериозна опасност за безопасността", създадена от пилот извън смяната, който е седял на леглото в пилотската кабина, съобщиха от Alaska Airlines за ABC News.

Източниците на телевизията уточняват, че Емерсън се е опитал да спре двигателите по време на полет, а други членове на екипажа са го обезвредили и са му сложили белезници. Информацията, че заподозреният е бил бързо обездвижен, беше потвърдена от авиокомпанията. Работата на двигателите не е била нарушена.

При кацането Емерсън е бил задържан. Срещу него вече са повдигнати 83 обвинения в опит за убийство, съобщиха от шерифската служба на окръг Мълтнома. Разследващите могат да му повдигнат и други обвинения, по по-леки пунктове.

Пътниците в самолета разказаха, че не са забелязали нищо, докато стюардесата не обявила, че на борда има спешен медицински случай и самолетът ще кацне незабавно в Портланд, щата Орегон. Те научили подробностите след кацането, когато полицаи извели от самолета мъж с белезници. След това стюардесата съобщила, че мъжът в пилотската кабина е получил нервен срив и трябва незабавно да бъде свален на земята.

Федералното управление за гражданска авиация заяви, че инцидентът няма нищо общо с актуалните световни събития.От ФБР пък потвърдиха, че въпросът се разследва..

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ