Пътни строители започват безсрочна стачка от утре

Пътни строители започват безсрочна стачка от утре

Пътни строители започват безсрочна стачка от утре

Пътни строители започват от утре безсрочна стачка заради неизплатени средства. Протести ще има всеки ден пред НС и около 20 ключови пътни отсечки в цялата страна.

Около 720 млн. лева не са изплатени за извършени дейности на около 80 фирми, обясни в ефира на БНТ председателят на УС на Браншова камара "Пътища" Стефан Чайков. 

"Неразплащането на дължимите суми е само един от проблемите, заради които излизаме на протест. Ако решението от 20 април не бъде променено в спешен проряздък, на 30 септември допълнителните споразумения изтичат и никой след това не може да подпише последващо удължаване. Нови поръчки няма, нови изпълнители няма да има", заяви председателят на УС на Браншова камара "Пътища" Стефан Чайков.

На 1 октомври няма да има кой да отстрани щетите дори от едно ПТП, заплашено е и зимното поддържане на пътищата, каза още Стефан Чайков.  

Председателят на Парламентарната комисия по регионална политика Настимир Ананиев заяви, че ще свика извънредни заседания на комисията, за да се търси решение на проблема.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ