Софийската математическа пак първа по бал след VII клас, 22-ро училище води в чуждите езици

Софийската математическа пак първа по бал след VII клас, 22-ро училище води в чуждите езици

Софийската математическа пак първа по бал след VII клас, 22-ро училище води в чуждите езици

Софийската математическа гимназия отново е с най-висок минимален бал за кандидатстване след VII клас в столицата - 485,750 точки от максимум 500. От там са и петимата пълни отличници на изпитите от националното външно оценяване. Четирима от столичните кандидат-гимназисти с максимален бал са пожелали да останат в същото училище. Петият е предпочел да продължи образованието си в 164-та гимназия с преподаване на испански език "Мигел де Сервантес". Това сочат резултатите от първото класиране за държавния план-прием м гимназиите, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Седмокласниците могат да проверят къде са приети, като въведат входящ номер и код за достъп на интернет адрес: https://infopriem.mon.bg/ И тази година най-желаните паралелки след VII клас в София са с профил "Чужди езици" - английски и испански. Най-много ученици са поискали да учат в 22-ро средно езиково училище "Г.С. Раковски - 2181. На второ място е 32 -ро с средно училище с изучаване на чужди езици "Св. Климент Охридски" - 2133.  След тях е Първа английска езикова гимназия, която през миналата година беше първенец в класацията. Следва я 164-та гимназия с преподаване на испански език "Мигел де Сервантес". Учениците, приети на първо класиране, могат да се запишат от 13 до 15 юли т.г. включително. В същия срок могат да подадат заявление за участие във втори етап на класиране тези, които не са доволни от първи етап. Това става в училището, в което вече са класирани.

Най-предпочитаните училища за професионална подготовка са Националната търговско-банкова гимназия със специалност "Електронна търговия" с изучаване на английски език и Националната финансово-стопанска гимназия със специалност "Икономика и мениджмънт" с изучаване на английски език. Те са посочени съответно от 1304 и 1294 ученици. През миналата година Националната търговско-банкова гимназия отново беше водеща със специалност - "Електронна търговия" с изучаване на английски
език. На следващо място в предпочитанията на седмокласниците е 51. СУ "Елисавета Багряна" - специалност "Компютърна графика" с изучаване на английски език. След него са Националната търговско-банкова гимназия със специалност "Бизнес администрация" с изучаване на испански език и Софийската професионална гимназия по електроника "Джон Атанасов" със специалност "Системно програмиране" с изучаване на английски език.


 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ