Отказаха да пуснат хората от „Арена Армеец”

Отказаха да пуснат хората от „Арена Армеец”

Предложението на Министерския съвет да се вземе решение, с което изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а хората да бъдат освободени от ангажимента да чакат приемането им, не е било прието от Общинската избирателна комисия (ОИК). Това съобщи говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Хората в залата са накрак и под ключ, повече от 24 часа. ЦИК е решила да им бъдат предложени компенсанции вместо режимът да бъде облекчен.

„Ще направим предложение към правителството на хората, които повече от 24 часа чакат за да предадат бюлетините и протоколите от изборите в зала „Арена Армеец", да бъде платено допълнително, както и за 27 октомври, вторник те да бъдат освободени от служебните си задължения в основната им месторабота”, коментира Нейкова.

Тя посочи, че не би могло да се говори за хаос изцяло при обработката на резултатите от местните избори с оглед на това, че вече 78 на сто от протоколите на всички СИК в страната са обработени.

„Да, най-сериозно е забавянето и може би такова има в Столична община. То е обяснимо с големия брой избирателни секции", каза тя. Всички действия, които предприема ЦИК, не могат да бъдат наложени на ОИК - тя е тази, която трябва да вземе решение”, обясни Нейкова, цитирана от „Дарик”.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ