Патриотичният фронт поиска дискусия за връщане на смъртното наказание

Патриотичният фронт поиска дискусия за връщане на смъртното наказание

Патриотичният фронт поиска дискусия за връщане на смъртното наказание

Патриотичният фронт ще инициира широка обществена дискусия за връщане на смъртното наказание. Това заяви лидерът на парламентарната група Валери Симеонов в началото на днешното пленарно заседание, предаде БГНЕС.

В декларация от името на своята група Симеонов обърна внимание на годишнината от атентата на гара "Буново", като нарече това "най-кървавия атентат в новата история на България".

Това е най-тежкият, но не единственият атентат, извършен от протурските терористи в България, каза Симеонов и добави, че тези терористични актове са насочени не срещу тогавашната власт и армията, а към невинни граждани. Истинската им цел, по думите му, е била насаждане на страх и омраза и е била в услуга на турската държава и турското разузнаване.

Като прекланяме глави пред жертвите не бива да забравяме, че убийците до неотдавна също имаха паметник - мраморна чешма, наречена Кървавата чешма, посочи Симеонов и обясни, че този паметник е бил открит незаконно от председателя на ДПС Ахмед Доган, а терористите са били наречени "борци за свобода". "Пред този паметник те организираха празненства и продължиха да разделят обществото", каза Симеонов.

Днес голяма част от българските мюсюлмани виждат истинското лице на ДПС и поради тази причина емисарите на тази партия са насочени към друго малцинство - циганското, анализира Симеонов. Той припомни скандална своя декларация от 17 декември, предизвикала бурна реакция и отново повтори тезата си, че част от циганското малцинство представлява "озверени човекоподобни", които убиват и грабят.

Симеонов припомни последните случаи от Правец и Велико Търново, когато жестоко са убити 64-годишен мъж и 23-годишно момиче. "Защитниците на европейските ценности оврякаха всички медии заради един запален бус, а депутати се опитаха да представят сбиване в едно училище като расизъм. Защо не отидете във Велико Търново и Правец, за да им изнесете лекция за расизма на българите?", попита Симеонов колегите си от ДПС.

Той призова ДПС да спре да се заиграва с етническата карта и настоя, че "етносите в България нямат нужда от посредници".

„Патриотичният фронт ще настоява за публичен регистър на тези близо 700 осъдени, които са свобода и се "шляят из България", каза още Симеонов и обяви, че ще настоява и за затягане на мерките за неотклонение и за широка обществена дискусия за връщане на смъртното наказание.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
bTV се разделя с Антон Хекимян
Канада обяви помощ за Украйна за около 480 млн. долара
Бойко Борисов: Шансовете на Антон Хекимян са огромни, може да победи на първи тур
Джейми Даймън: Светът може да не е подготвен за най-лошия сценарий с лихвите на Фед
Денков: Пълното ни интегриране в европейските и евроатлантически структури е основна цел за кабинета
Спад на борсите в Европа на фона на повишената доходност на облигациите*
Финансовото министерство предлага връщане на ДДС от 20% за ресторантьорите
Всеки четвърти българин пропуска годишните профилактични прегледи
Обявен за убит руски адмирал участва в заседание на висши военни
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
ЕС отново налага глоба от 400 млн. долара на Intel за злоупотреба с пазарна сила
ЕС ще отпусне 135 милиона долара на Тунис като част от пакта за миграцията
Майкъл Блумбърг очерта план за наследяване на медийната си империя
Дванадесет страни ще имат допълнителни места в следващия Европейски парламент
Цените на зърнените стоки по световните борси се понижават