Борисов: Най-мащабното купуване на гласове в историята се провежда в парламента 

Борисов: Най-мащабното купуване на гласове в историята се провежда в парламента 

Борисов: Най-мащабното купуване на гласове в историята се провежда в парламента 

Най-мащабното купуване на гласове в историята се провежда в парламента. Освен пари за отцепници, се предлагат колосални суми депутати да не влизат в пленарната зала при гласуването на новия кабинет. Така са се вкопчили в тази власт, че не забелязват какво се случва около тях. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

По думите му, служебните правителства и настоящото редовно са провалили българския План за възстановяване. "Вчера Европейската комисия намали общата сума на безвъзмездните средства, които ще предостави на България по Плана за възстановяване. Корекцията е 578 милиона евро - над 1 милиард и 200-300 милиона загуба вследствие на промяната. Много са загубите - тази е категорична", обясни той. 

Борисов обвини управлението, че губи милиарди. "И това ви се струва нормално? Губят се милиарди от некадърност, от безотговорност. Вече даже е безсмислено да обясняваме, че щяха да събират милиарди от кражби и какво ли не. Не само, че не събраха нищо - а точно обратното - продължаваме да губим готовите пари", добави лидерът на ГЕРБ. 

Според лидера на ГЕРБ един процент дели пенсиите от това да бъдат "изядени от инфлацията", а цената на хляба от само себе си би трябвало да падне заради новата реколта. Това обаче няма да се случи, смята Борисов, а махането на ДДС просто ще намали събираемостта в бюджета. 

Борисов обърна внимание на цената на хляба. "Нинова отиде да се снима с цените. Реколтата ни е прекрасна, от само себе си би трябвало цената да падне заради новата реколта. Но пак няма да падне с 20%. Просто ще намалим събираемостта в бюджета с 20%. 1,89 лв. беше вчера хлябът", отчете лидерът на ГЕРБ. Отстъпката от 25 ст. за горивата определи като подигравка, защото "се крадяли по 1,20 лв".

Критика отправи и за процесите в парламента. "Тези хора в момента, знайно и незнайно откъде, вадят огромни пари, корумпират депутати. Един депутат има тежест около 10 000 гласа. Купуват по 10 000 гласа на ден, на час - по апартаменти, по лаборатории. И това става пред очите на умните и красивите", заяви той.

В същото време, според него, по най-важните външнополитически теми опозицията била свършила работата. "Истински се надявам, че днес, въпреки езика на омразата и отвратителното поведение, което имат част от хората в Северна Македония, ще се вземе решение и на нашите съседи ще бъде даден път към Европа. Но този път го проправи опозицията в България - и с Договора за добросъседство и с решението в парламента", отбеляза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ смята, че съдебната реформа на кабинета "Петков" се свела до това да се сложи Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. "Въобще за друго не се говори. Трябваше да излязат хора от управлението, за да разберем начина, по който са се водели и се водят тези процеси", уточни Борисов.

Относно приетата актуализация на бюджета, той заяви: "Това е бюджет на опозицията. Вижте проектобюджета, наложете го на приетия бюджет и ще видите, че той е прекроен в полза на хората, на бизнеса, на полицаи, пожарникари, учители, лекари, благодарение на опозицията. Но и тогава казах, че този бюджет може да бъде изпълнен само при една консолидирана държава. Мощна работа на икономиката, на бизнеса. Тогава можем да го изпълним, без да счупим държавата. Затова е необходимо спокойствие", отчете той. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ