Борисов отговори на Петков: Още днес могат да разберат какво е да управляват без нас

Борисов отговори на Петков: Още днес могат да разберат какво е да управляват без нас

Борисов отговори на Петков: Още днес могат да разберат какво е да управляват без нас

Най-важното в промяната на Конституцията е съдебната реформа. Това, което години наред се говореше – за разделянето на ВСС, за повече съдии, за по-малко прокурори, за по-малко политика. Това за мен са съществените неща, между първо и второ четене на промените в основния закон би могло да се водят дискусии, коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Видях напрежението в обществото. Затова няма да подкрепя предложението за смяна на националния празник. До декември има време всичко това да се чуе", уточни Борисов.

Относно думите на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, че Борисов трябва да е горд, че подкрепя правителството на Николай Денков, лидерът на ГЕРБ коментира: "Гордостта ми блика отвсякъде, щом така е казал. В нашето споразумение е записано, че при ротацията Мария Габриел става премиер, а всеки министър минава оценка. Това го казах вчера. А ако трябва да отговоря в същия тон, още днес те могат да разберат какво е без нас да управляват. 

На въпрос дали трябва ДПС да има министри в управлението, Борисов отговори: "Ако разполагат с хора, които да се справят по-добре с работата, защо да нямат министри? Надали Делян Пеевски мечтае да бъде министър". 

Относно работата в парламента, Борисов каза, че не е доволен, че по някои закони по два-три пъти променят това, което са приели. Млада е коалицията, неопитна, набързо някой път се налага да бъдат направени нещата, но в следващите години трябва да бъдем много по-внимателни, повече да се изпипват законите, коментира той.   

"Възмутен съм от министър Тагарев. Сутринта слушах министър Тагарев и с г-н Гаджев сме възмутени от това, което казва. В момента всичко, което се е случило по отбраната, се е случило в парламента с нашите подписи. За "страйкърите" имаме много ясен график – декември да привършим процедурата". Така Борисов коментира изказването на Тагарев във връзка с проекта за модернизация на сухопътните войски и закупуването на нови бойни машини тип "Страйкър". 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ