БСП и „Продължаваме Промяната” започват консултации

БСП и „Продължаваме Промяната” започват консултации

БСП и „Продължаваме Промяната” започват консултации

Днес от 10 часа в Народното събрание БСП ще проведе първите разговори за съставяне на правителството в рамките на третия проучвателен мандат с “Продължаваме промяната”.

Вчера, след като президентът Румен Радев връчи на „БСП за България” третия проучвателен мандат,  лидерът на левицата Корнелия Нинова обяви пред журналисти, че от „БСП за България" започват още на следващия ден консултации с досегашните си коалиционни партньори в опит за съставяне на нов кабинет, като първи ще бъдат поканени “Продължаваме Промяната“. 

Като основа за преговорите  ще служи приетата преди три седмици програма. Левицата очаква номинацията за премиер да дойде от „Продължаваме Промяната”. Целта е да се състави редовен кабинет с подкрепа на четирите формации в бившата вече коалиция – „Продължаваме Промяната”, БСП, „Има такъв народ” и „Демократична България”.

Нинова е категорична, че няма да разговарят с ГЕРБ-СДС, "Възраждане" и ДПС.

Тя обясни, че все още нямат име за премиер, който да бъде предложен, а това щяло да стане едва след консултациите по политики.

Нинова потвърди отново убеждението си, че "Продължаваме Промяната" трябва да излъчи кандидата за премиер. Тя посочи, че министрите ще станат ясни, след като постигнат съгласие между партиите за подкрепа на програмата и припомни, че Националният съвет на партията е потвърдил досегашните четирима министри от квотата на левицата и е дал висока оценка за тяхната работа.

Ще положим всички усилия да съставим редовен кабинет, който да работи за спокойствието, сигурността и благоденствието на българския народ, каза председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски, на когото президентът Радев връчи третия мандат за съставяне на ново правителство в рамките на 47-ия парламент. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ