Десислава Атанасова и Лена Бориславова спорят за газ във Фейсбук

Десислава Атанасова и Лена Бориславова спорят за газ във Фейсбук

Десислава Атанасова и Лена Бориславова спорят за газ във Фейсбук

Задочен словесен дамски дуел на тема газ тече от вчера насам между Десислава Атанасова от ГЕРБ и Лена Бориславова. В понеделник Атанасова публикува в профила си във фейсбук скрийншот от публикация на Лена Бориславова от 1 юли, с който бившата шефка на кабинета на Кирил Петков обявява, че азерски газ тече в пълен обем към България. "Не мога да разбера защо се тревожите. От July morning газ тече в пълен обем към България. Втечнен газ пристига с кораби на четири пъти по-ниска цена.", гласи ироничният коментар на Атанасова към тази публикация.

Бориславова съответно отговаря с друг скрийншот. "Как да разберем, че една политическа сила иска да държи България в миналото? По комплексите на тема газ ще ги познаете", пише тя. "Да не забравяме кой направи България напълно зависима от газов монополист. По време на нашето правителство България отчете най-голям ръст в ЕС на индустриалното производство, което разчита основно на газ. Газът не е спирал за нито един бизнес или домакинство. Независимо от и въпреки Газпром", написа още Бориславова и продължи с разбора чрез обобщения в няколко точки:

"Объркани са как така получаваме пълните количества азерски газ от 01.07.2022. Не искат да признаят, че е имало и алтернативни трасета за доставки - например "Кулата - Сидирокастро", и газовата диверсификация е била възможна още преди кабинетът Петков да свърши тази работа

• Чертаят ценови апокалипсис. Надяват се някой да саботира старта на газовата връзка с Гърция преди изборите, защото когато азерскят газ потече по нея, а не по трасетата, по които тече сега, цената на тези количества ще е драстично по-ниска и ще повлияе съществено на цената на общия микс за България.

• Седемте танкера втечнен газ, договорени с ангажираща оферта от кабинета Петков, са им трън в очите. Изглежда, че им се иска тя да не бъде потвърдена. Защото това ще е поредният производител, от когото купуваме директно и митът за «посредниците» съвсем ще рухне.

• Пригласят активно на внушенията, че Газпром нямат никаква вина за нищо. Няма значение, че просто спряха да подават газ към България още през април, в нарушение на действащия договор със страната, подписан по време на тяхното управление.

• Лъжат и всяват страх сред хората с надеждата да забравим кой направи България напълно зависима от газов монополист. Може и да го забравим. Не заради забавянето на газовата връзка с Гърция с 10 години. Не заради набързо построения Балкански поток, по който не получаваме и една молекула газ. А заради факта, че газова криза поради липса на газ няма. По време на нашето правителство България отчете най-голям ръст в ЕС на индустриалното производство, което разчита основно на газ. Газът не е спирал за нито един бизнес или домакинство. Независимо от и въпреки Газпром.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ