Елена Гунчева напуска Народното събрание и „Възраждане“

Елена Гунчева напуска Народното събрание и „Възраждане“

Елена Гунчева напуска Народното събрание и „Възраждане“

Елена Гунчева от „Възраждане“ обяви във Фейсбук страницата си, че напуска партията и Народното събрание, предаде bTV.

Гунчева беше единственият отсъстващ от залата депутат, когато се гласуваше вотът на недоверие към кабинета. От партията й тогава съобщиха, че е в болничен.

„След изтичане на болничните ми, ще си подам оставката като народен представител и ще напусна Възраждане, въпреки че още вярвам на идеите. Но вече не вярвам на лидера“, написа Гунчева.

В публикацията в социалната мрежа тя изброи причините за решението си, включително проблеми с пиара, хаотичната законодателна дейност, забрана за медийни изяви и др. Тя също така определи кадровата политика на партията с думите: „Лидерът иска верни, а не умни и мислещи“.

„Многократно на мен ми беше нареждано как да гласувам, как да се изказвам и ако трябва да говоря някъде, с какви думи трябва да говоря“, каза пред bTV депутатът.

Тя потвърди, че напуска не само партията, но и парламента.

„Категорично няма да остана независим депутат. Напускам Народното събрание, защото това е принципен въпрос. Според мен никой няма право да остане в парламента, ако е напуснал парламентарната си група“, каза Гунчева.

Малко по-късно лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира напускането на Гунчева в личния си профил във Фейсбук.

„Вчера стана ясно, че се оформи нова коалиция в парламента - ПП, ДПС, ДБ и ГЕРБ. Тази коалиция прие да се вдигне ветото над преговорния процес с Македония, което днес трябва да се обсъжда в парламента. И снощи, изненадващо, една вече бивша депутатка от Възраждане, е изживяла катарзис по отношение на организацията и политиката ни. Мисля, че и за слепците е ясно защо се случва това“, написа той.

„Това, разбира се, няма да ни спре днес да защитим българската позиция в Народното събрание, нито ще спре Възраждане да управлява страната самостоятелно. Атаките и клеветите срещу нас ще стават все по-силни с всеки изминал ден. Което ни показва само и единствено, че сме на прав път”, добави лидерът на „Възраждане”.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ