9% ДДС за книги, преса и бебешки храни остава за постоянно

 9% ДДС за книги, преса и бебешки храни остава за постоянно

9% ДДС за книги, преса и бебешки храни остава за постоянно

Парламентът одобри временната мярка от 9 на сто ДДС за книгите, периодичните издания и бебешките храни и пелени да стане постоянна. Това решиха депутатите, приемайки на второ четене промените в Закона за данък върху добавената стойност със 178 гласа "за", 2 "против" и 2 "въздържали се", предава БТА. 

Ставката на данъка от 9 на сто важи за доставка на книги на физически носители или извършвана по електронен път, или и двете (включително учебници, познавателни книжки и учебни комплекти, детски книги с илюстрации, за рисуване или оцветяване, печатни или ръкописни нотни издания), периодични печатни произведения - вестници и списания, на физически носители или извършвана по електронен път или и двете, различни от публикации, които са изцяло или основно предназначени за реклама и изцяло или основно съставени от видео съдържание или аудио-музикално съдържание.

С 9% ДДС ще продължат да се облагат още доставката на храни, подходящи за бебета или за малки деца, бебешки пелени и подобни бебешки хигиенни артикули. 

Ставката от 9 на сто данък добавена стойност обхваща още доставката на услуга по настаняване, предоставяно в хотели и подобни заведения, включително предоставянето на ваканционно настаняване и отдаване под наем на места за площадки за къмпинг или каравани, с място на изпълнение на територията на страната.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ