Нинова: Правителство с третия мандат би било кризисно, но трябва да се опита

Нинова: Правителство с третия мандат би било кризисно, но трябва да се опита

Нинова: Правителство с третия мандат би било кризисно, но трябва да се опита

Правителство с третия мандат би било кризисно, но трябва да се направи опит. Така председателят на БСП Корнелия Нинова коментира в ефира на Нова телевизия възможността за съставяне на кабинет с третия проучвателен мандат.

Тя обясни защо БСП не е гласувала "за" декларацията на "Продължаваме промяната", която беше условие на ПП, за да представят състав на Министерски съвет. "Защото между декларираните от ПП думи и действията им имаше противоречия. В документа предварително бяха заложени ввъпроси или теми, които те също така предварително знаеха, че няма как да подкрепим. Едно от тях е изпращането на военна помощ за Украйна", посочи Нинова.

Лидерът на БСП все пак остава оптимист, че редовен кабинет ще има, но подчертава, че той трябва да има срок.

Според Нинова, страната ни няма да успее да влезе в еврозоната на 1-ви януари 2024 г., без това да предизвика сътресения. "Ние искаме това да се направи разумно, бавно и с аргументи. Икономиката да не се срине и хората да не обеднеят още повече - това са нашите резерви по отношение на еврозоната", каза още тя.

Коментар направи и за работата на служебното правителство. Според нея не може служебният кабинет да поема дългосрочни ангажименти. "Тяхната работа е да правят избори, а не политики и то такава агресивна военщина”, подчерта Нинова. По думите ѝ, войната трябва да бъде решена с дипломация. 

Нинова каза още, че президентът е превърнал в навик това да дава оценка на политически партии и на парламента. "Постоянните нападки срещу партиите и парламента наливат масло в огъня на рушене на българската демокрация, на парламентарната република, на институциите. Президентската институция не стои встрани от случващото се", добави тя. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ