Освободиха предсрочно Божанков като член на две парламентарни комсии

Освободиха предсрочно Божанков като член на две парламентарни комсии

Освободиха предсрочно Божанков като член на две парламентарни комсии

Явор Божанков е освободен предсрочно като член на Комисията по конституционни въпроси и на Комисията по околната среда и водите. Това съобщи председателят на Народното събрание Вежди Рашидов в началото на днешното извънредно заседание. 

Рашидов обясни, че Божанков губи местата си в парламентарните комисии заради решението на общото събрание на ПГ на "БСП за България" за изключването му от групата. 

Припомняме, че причина за изключването на Явор Божанков от парламентарната група на "БСП за България" стана подкрепата му за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна. Оказа се, че при гласуването в зала той е дал своя вот "за" военната помощ въпреки решението на Националния съвет на БСП да се гласува "против".

"Винаги съм бил коректен, лоялен, никога не съм дал повод те да се срамуват", коментира в неделя в ефира на bTV Явор Божанков по повод коментарите относно изключването му от парламентарната група на БСП. Той призна, че е обиден от думите на колегите му социалисти, че е неблагодарен. "Партията ми е дала много, но и аз на нея, това не е еднопосочна улица. Категорично смятам да остана и да работя като независим народен представител. Не приемам този призив - веднага напусни Народното събрание, защото не си бил коректен спрямо своите избиратели", заяви Божанков. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ