България

Политика

|

Общество

|

„Продължаваме промяната“ ще опитат да съставят кабинет

„Продължаваме промяната“ ще опитат да съставят кабинет

„Продължаваме промяната“ ще опитат да съставят кабинет

„Оттук-нататък ще направим усилия да съставим кабинет, както каза й премиерът Петков. Очакваме президентът да връчи мандат“, това заяви пред БНТ Михал Камбарев от ПП.

Припомняме, че след края на заседанието парламентарната група на „Продължаваме промяната“ късно снощи Кирил Петков каза, че партията е готова да вземе първия мандат за съставяне на правителство и да се опита да намери 121 независими депутати за новия кабинет. 

По думите на Камбарев разговор с лидерите на „Има такъв народ“ няма да има, но има продължаване на разговорите с депутатите от групата. „Продължаваме да твърдим, че там все още има морални хора, които знаят защо са тук и знаят, че са народни представители, а не представители на Слави Трифонов“, добави той.

Камбарев каза още, че ПП нямат намерение да предлагат Никола Минчев за председател на Народното събрание, тъй като Минчев би заемал поста само в управление на „Продължаваме промяната“.

Според него Мирослав Иванов има капацитета да се справи с изпълнението на задълженията на председател на НС и го прави.

По темата за Северна Македония Михал Камбарев заяви, че е правилно френското предложение да мине през пленарна зала. Той изрази лично мнение, че това предложение е най-доброто досега.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ