Радостин Василев: Деструктивизмът в ИТН е налице

Радостин Василев: Деструктивизмът в ИТН е налице

Радостин Василев: Деструктивизмът в ИТН е налице

Песимист съм относно формирането на правителство в този парламент. Трябва да се отиде на избори, за да се прочисти парламентът от вредните субекти. Това заяви в ефира на БНТ спортният министър в оставка Радостин Василев.

БСП трябва да отиде на разговори с ИТН, което не виждам как би довело до положителен резултат, каза Василев. По думите му, ИТН не са искрени в своите намерения, като са гласували определени неща с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане".

Радостин Василев каза още, че Любомир Каримански и Ива Митева говорят по нехарактерен за тях начин, след като са видели резултатите от две социологически изследвания, които оставят ИТН извън следващ парламент.

"Деструктивизмът в ИТН е налице, определени икономически интереси за тях са си същите, така че аз не виждам какъв партньор могат да бъдат те в едно следващо правителство", каза Василев.

Той допълни, че не би приел да бъде министър с подкрепата на ИТН. Разговарял е с двама от независимите депутати и те също са споделили, че няма да подкрепят кабинет, в който участва партията на Слави Трифонов.

За анонсираното от него гражданско движение коментира, че ще обяви следващите си стъпки, когато вече не е част от правителството. "Пари нямаме, ентусиазмът ни е с водеща роля", каза Василев. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ