Легендарните бели коне на „Гинес”

Днес виртуалната ни галерия от телевизионни реклами предлага завръщане в легендарното минало. Представяме ви култовия, впечатляващ и революционен за времето си рекламен филм „Сърфистът”, спонсориран от ирландската бира „Гинес”.

Едноминутният филм е показан за първи път на британската публика в началото на август 1999 г. Част от аудиторията на Острова още го помни. Създаването на кадрите с галопиращите бели коне в морето, чиито тръс тупти в хармония със сърцата на сърфистите, струва на пивоварната „Гинес” цяло малко състояние. Но пък си заслужава.

Черно-белите кадри и спокойният тон на разказвача все още карат много хора да си мислят, че това е една от най-добрите реклами на всички времена, коментира campaignlive.co.uk. Мнозина и сега се впечатляват, когато видят как пяната на чудовищните морски вълни се превръща в стадо бели коне, които връхлитат сърфистите.

Технологията в заснемането на рекламата преди повече от десетилетие успява да създаде филмова творба, чието възприятие напомня това на произведение на изкуството. По-късно същите методи за обработка на кадрите са използвани в заснемането на „Титаник”.

Идеята на рекламата е, че всички хубави неща идват при тези, които умеят да чакат. Както сърфистите чакат абсолютната вълна, и почитателите на „Гинес” чакат халбата им да се напълни.

Филмът е резултат от девет дни снимки на сърфисти в Хавай на открито и три дни детайлно филмиране на бели расови коне в студио. Той е дело на режисьора Джонатан Глейзър и е творба на агенция Abbott Mead Vickers BBDO. 

Можете да го видите тук. 

Вижте още: Новата, тиха реклама на Глейзър с елентите в спокойния град през нощта

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ