Раздадоха наградите Пулицър

Раздадоха наградите Пулицър

Раздадоха наградите Пулицър

„Лос Анджелис Таймс” е големият победител в тазгодишното издание на най-престижните американски награди за журналистика и литература Пулицър. Наградите бяха раздадени на официална церемония в Ню Йорк в понеделник вечерта. Вестникът беше отличен в най-авторитетната категория „В служба на обществото”.

Изданието заслужило приза с материал за корупцията в малкото калифорнийско градче Бел, чиито власти си гласували необичайно високи възнаграждения. Публикацият предизвикала редица реформи в законодателната система на града и масови арести на чиновници. Номинирани в тази категория бяха и материали на журналисти от агенция Bloomberg и „Ню Йорк Таймс”.

Освен това на „Лос Анджелис Таймс” бе присъдена и наградата в категория "Художественна фотография" за поредицата снимка на фотографа Барбара Дейвидсън, посветени на жертвите на ганстерските войни по улиците на Лос Анджелис.

Две награди отнесе и „Ню Йорк Таймс” - в категорията "Международен репортаж" (за материали за съдопроизводството в Русия) и в категорията "Коментар" (за анализ на икономическите проблеми на САЩ, включително бюджетния дефицит и здравната реформа).

За пръв път в историята на наградите не бе присъден приз в една от най-престижните категории „Информационна журналистика”, тъй като нито един от номинираните не е успял да събере мнозинство от гласовете на журито.

Наградата Пулицър за художествен литература отиде при Дженифър Ийгън, а победител в категорията „Драма” стана Брус Норис.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ