Алис, Шарлот или Елизабет?

 Алис, Шарлот или Елизабет?

Алис, Шарлот или Елизабет?

След първоначалната еуфория във Великобритания по повод раждането на второто бебе в кралското семейство, сега страстите се разгорещяват около загадката как ще се казва малката принцеса. От месеци вървят залагания за името, като за момента, сред букмейкърите най-високи са залозите за имената Алис, Елизабет, Шарлот и Виктория.

Засега е известно само, че най-новия член на британската кралска фамилия с появата си на бял свят, получава титлата принцеса на Кеймбридж. За последно, с нея е била удостоена най-голямата дъщеря на крал Джордж III - Мери Аделайд, родена в Хановер, Германия през 1833 година.

Британският Център за изследване на продажбите прогнозира, че раждането на второто дете на Уилям и Кейт може да донесе на икономиката близо 80 млн. лири (120 млн. долара). При раждането на принц Джордж прогнозите бяха за близо 240 млн. лири.

Разбира се, малката принцеса не е единственото бебе, родено днес в Англия. По данни на Кралския монетен двор, на бял свят до момента във Великобритания са се появили 2015 бебета и всички те имат шанс да получат специален дар от кралското семейство - Сребърното късметлийско пени. На страницата си във Фейсбук Кралският монетен двор приканва всички поданици на кралицата, които днес са се сдобили с рожба, да съобщят за това на страницата, за да бъдат включени в списъка за късметлийската монета.

В Лондон настана истински, спонтанен масов празник. Хиляди британци са по улиците и си честитят щастливата вест. Голяма част от тях обсадиха Бъкингамския дворец, където започват поредица от кралски ритуали, свързани с раждането на бебето. Други пък са обградили болницата Сейнт Мери, където Кейт Мидълтън роди дъщеричката си по-рано днес. Съпругът й, принц Уилям е присъствал на раждането. Държавни и обществени сгради се включиха във всеобщата емоция като се надпреварват по оригиналност на поздравленията си към малката принцеса и нейните родители.

Новината за щастливото събитие бързо обиколи целия свят, медии от Австралия излязоха с огромни заглавия "Сестрата на Джордж", а в Пакистан дори бяха прекъснати редовни новинарски емисии с извънредни включвания за обявяване на раждането на принцесата.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ