Близо 30% от американците имали алкохолни проблеми

Близо 30% от американците имали алкохолни проблеми

Близо 30% от американците имали алкохолни проблеми

В Америка живеят повече страдащи заради алкохола хора, отколкото беше смятано досега. Причината е, че повечето от американците с алкохолни проблеми крият преживяното и не търсят професионална помощ. Това сочи ново изследване, публикувано в списанието в САЩ JAMA Psychiatry, и цитирано от Business Insider. 

Проучването използва новата дефиниция "здравни смущения след употребата на алкохол" на Американската психиатрична асоциация. То посочва, че вече близо трима от всеки 10 американци страдат от свързани с алкохола проблеми в някакъв етап от живота си. В същото време само една пета от тях търсят професионална консултация. 

Проведеното трето Национално епидемиологично изследване за алкохол и свързани болести включва резултати от 36 309 интервюта очи в очи, направени между 2012 и 2013 г. На участниците били зададени серия от въпроси. Ако някой от тях попадал в два от 11 предварително заложени от експертите критерии, той бил диагностициран със "здравно смущение след употребата на алкохол" - терминът комбинира смисъла на "алкохолната злоупотреба" и "алкохолната зависимост". От всички интервюирани, едва 19,8% били потърсили помощ. 

Междувременно, потреблението на алкохол в световен мащаб намалява, според изследване, представено миналия месец от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Средното годишно количество алкохол, изпит от жителите на 34-те държави членки на ОИСР, намалява с 2,5% за последните 20 години, до около 9 литра годишно. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ