Инвеститор предложи Силициевата долина да стане отделен щат

Инвеститор предложи Силициевата долина да стане отделен щат

Технологичният инвеститор Тим Дрейпър стана инициатор на кампания за разделянето на Калифорния на шест различни щата, като един от тях да е Силициевата долина.  Той дори вече е създал организация – „Шест Калифорнии”, която е започнала акция за популяризиране на идеята, съобщава Techcrunch.

Дрейпър ще изпрати и предложение до главния прокурор на Калифорния за провеждане на референдум, който да даде зелена светлина на административната реформа.

Инвеститорът посочва и 5 основни мотива за определянето на нови щати и най-вече за обособяването на Силициевата долина в административна единица:

1. Време е Калифорния да бъде адекватно представена със сенатори в Горната камара на Конгреса.

2. Създаването на шест нови щата ще подейства насърчаващо на конкуренцията.

3. Всеки щат ще има възможност за свое законодателство.

4. Това ще подобри административното обслужване на населението, тъй като управленските решения в рамките на всеки нов щат ще са по-фокусирани спрямо нуждите на гражданите. Така ще се осигури автономия от ситуацията, в която регулациите в един щат не са подходящи за друг.

5. Хората ще могат да се придвижват по-свободно между щатите

Наскоро Тим Дрейпър обяви, че се оттегля от бизнеса, за да се посвети на образователни инициативи. Въпреки това, той притежава достатъчно влияние и финансови ресурси за реализирането на политическите си възгледи, коментира Techcrunch.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ