Кристин Лагард: Светът е изправен пред глобална депресия

Кристин Лагард: Светът е изправен пред глобална депресия

Кристин Лагард: Светът е изправен пред глобална депресия

Световната икономика рискува да изпадне в криза, като тази през 30-те години на 20 век. Това заяви в американското Министерство на външните работи във Вашингтон директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард. Тя призова държавите да превъзмогнат различията си и да се обединят в борба срещу задълбочаващата се дългова криза в Европа, съобщи BBC.

Перспективите за световната икономика са мрачни, заяви още тя. Никоя държава не е имунизирана за нарастващите икономически рискове. Всички нации, начело с Европа, трябва да работят за това да не се задълбочи кризата, която може да доведе до глобална депресия. Ако международната общност не се договори за сътрудничество, рискува "свиване, увеличаване на протекционизма и изолация", каза Лагард.

„Ще бъдат необходими усилия, ще бъде необходимо приспособяване и явно то ще трябва да започне в ядрото на кризата в момента, което очевидно са европейските държави и най-вече тези в еврозоната”, каза тя.

Директорът на МВФ отправи най-силното си предупреждение за състоянието на световната икономика до момента, вчера, когато Китай и САЩ обтегнаха отношенията си заради покачването на митата за внос на американски автомобили в азиатската държава, а Франция и Великобритания демонстрираха поредно дипломатическо отчуждение помежду си.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ