Кървави атентати за финала на Евровизия осуетени в Азербайджан

Кървави атентати за финала на Евровизия осуетени в Азербайджан

Кървави атентати за финала на Евровизия осуетени в Азербайджан

Серия от кървави атентати, планирани да бъдат извършени по време на Евровизия са предотвратени, съобщи Франс прес като цитира официално съобщение на министерството на Националната сигурност на страната.

Подробности за ужасяващия заговор бяха оповестени една днес, няколко дни след финала на музикалния конкурс, който се проведе в бляската Кристална зала в столицата на Азербайджан - Баку.

Терористите са планирали атака както в концертната зала, така и срещу президента Илхам Алиев, полицейски участъци, религиозни обекти и хотели, където са били отседнали чужденци, пристигнали за конкурса, уточняват азербайджанските власти. Атентатори са имали билети за финала на Евровизия, като по този начин са възнамерявали да проникнат в залата и на място да извършат нападението.

В хода на мащабна операция са арестувани 40 души в градовете Баку, Ганджа и Сумгаит, заподозрени като съучастници в планираните атентати. Някои от членовете на терористичната групировка са оказали съпротива при задържането им и са убити, съобщава още министерството на националната сигурност, без да уточнява по какъв начин е стигнало до информацията и участниците в подготовката за атентатите. Не се съобщава и кога точно са извършени арестите.

"Министерството на националната сигурност реши да не разкрива тази информация по време на Евровизия, за да не създаде паника сред гражданите и чуждестранните гости", се казва още в официалното съобщение.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ