Медведев се забавлява с бележки в Twitter

Медведев се забавлява с бележки в Twitter

Медведев се забавлява с бележки в Twitter

Руският президент Дмитрий Медведев, който от сряда има акаунт в Twitter, активно пълни подарената му от ръководството социалната мрежа страница с кратки бележки и снимки, съобщава ИТАР-ТАСС. От няколко дни Медведев е на посещение в САЩ и успява да съвмести официалната си програма с визити в едни от най-популярните компании в областта на високите технологии.

Освен Twitter, той навести Cisco и Apple, където лично Стив Джобс му подари най-новата версия iPhone 4, която предстои да бъде пусната в продажба. В Twitter му създадоха микроблог, където той веднага написа „Привет на всички! Аз съм в Twitter и това е първото ми съобщение".

Известният с пристрастието си към новите технолгии руски президент явно е и много комуникативен, защото от първото съобщение досега непрекъснато намира време да качва снимки с подобаващи духовити коментари към тях.

Най-новото му съобщение, 19-то поред гласи: "Отдавна не бях ял хамбургери." Под него Медведев е качил снимка, на която се вижда как заедно с президента на САЩ Барак Обама похапват хамбургери в най-обикновена закусвалня за бързо хранене от веригата „Ray's Hell Burger”.

Това пък беше изненадата на Барак Обама, който смени в крачка местоположението на планираната работна закуска с Медведев и го заведе в любимия си ресторант за бързо хранене в едно от предградията на Вашингтон – Арлингтън.

Мястото на срещата до последно е било държано в тайна не само за журналистите, а за официалните делегации на двете страни. Да не говорим за обичайните посетители на заведението, които се втрещили при вида на спиращите отпред кортежи. По настояване на Обама ресторантът останал отворен за граждани.

Облечени в ризи с вратовръзки, но без сака двамата президенти слезли от лимузините, влезли в ресторанта и се наредили на опашка. Докато чакали, Обама давал съвети на Медведев какво да си поръча, разказали впоследствие очевидци. Двамата взели меню с кока-кола и Нестий, хамбургери и пържени картофи.

Медведев си избрал бургер с лук, салата, домати и сирене "Чедър", а Обама - с лук, сирене "Чедър", чушки и гъби. Порцията картофи си я поделили, след което се настанили на една от масите в заведението.

Персоналът на ресторантчето зарязал работата си и започнал да ги снима с мобилните си телефони, заедно с посетителите, които освен това един през друг звънели на близките им да се похвалят, че в момента правят компания на Медведев и Обама.

И двамата днес заминават за Канада, където ще се проведе срещата на Г-20. Любопитни подробности и личните впечатления от нея на Медведев може да прочете всеки в микроблога на руския президент на адрес KremlinRussia_e в Twitter.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ