Новите фалшиви снимки на Ким Чен Ун

Новите фалшиви снимки на Ким Чен Ун

Новите фалшиви снимки на Ким Чен Ун

Нови снимки на севернокрейския държавен вожд Ким Чен Ун, разпространени в страната му, бяха уличени във фалшификация и опит за поредна заблуда на народа от държавната пропаганда.

В кадрите се вижда как тоталитарният лидер наблюдава изстрелването на ракета от подводница над морето на КНДР. По-рано този месец изображенията са били разпространени от свернокорейската държавна информационна агенция КЦНА. По нейна информация кадрите показват Ким Чен Ун да наблюдава подводно изстрелване на балистична ракета близо до Синпо.

Германски аерокосмически инженери смятат, че снимките изглеждат "силно модифицирани", посочва в. "Индипендънт". Една от причините е отражението на пламъка от опашката на ракетата върху морето. "Имайки предвид историята на севернокорейските заблуди, изглежда е разумно да вярваме, че страната е далеч от създаването на изстрелвани от подводници ракети, ако това въобще се случи", коментираха пред "Ройтерс" Маркус Шилер и Робърт Шмукер от Schmucker Technologie. Те са на мнение, както други експерти, че ракетата, показана на едната от снимките, по-скоро е била изстреляна от специално проектиран подводен шлеп, вместо от подводница. В една от снимките се вижда ракета в небето, след която има следа от бял дим. На другите димът липсва. Това навежда на мисълта, че двете снимки са на две различни ракети с различни двигателни системи, посочват Шилер и Шмукер.

Така се опровергава твърдението на Северна Корея от 9 май, че страната успешно е провела опит за изстрелване на балистична ракета от подводница и е постигнала нов прогрес във въоръжението си. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ