Още няма сигурни следи от изчезналия самолет на EgyptAir

Още няма сигурни следи от изчезналия самолет на EgyptAir

Още няма сигурни следи от изчезналия самолет на EgyptAir

Продължава издирването на самолета на авиакомпания EgyptAir, който изчезна в четвъртък през нощта над Средиземно море с 66 души на борда, съобщават информационните агенции.

В издирването му участват кораби и самолети на Египет, Гърция, Велкобритани, Франция, Кипър, САЩ  и Италия.

Следобед вчера бе съобщено, че край бреговете на Гърция са открити части, които вероятно принадлежат на ербъса. По-късно обаче гръцките власти заявиха, че няма доказателства, че отломките наистина са от изчезналия самолет.

Тази нощ гръцките власти са намерили близо до остров Карпатос още части, върху които има бяла и синя боя – отличитителни цветове за машините на EgyptAir. Авиокомпанията потвърди информацията, но с уточнението, че това още не означава, че има следи от изчезналия полет MS804.

Египетският министър на гражданското въздухоплаване Шериф Фахти заяви вчера, подбирайки много внимателно думите, че „вероятността за терористичен акт е по-висока, отколкото вероятността за техническа повреда“, довела до  изчезването на самолета. Френският президент Франсоа Оланд коментира, че нито една версия не е изключена или по-вероятна от другите.

Директорът на ФБР Джеймс Коми каза, че нито една групировка досега не е поела отговорност за катастрофата. По думите му американските спецслужби работят в координация със службите на няколко страни, за да изяснят какво се е случило.

Френският външен министър Жан-Марк Айро отбеляза, че за момента няма „абсолютно никаква индикация“ за причините за катастрофата.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ