Предполагаеми останки от самолет изплуваха на тайландския бряг

Предполагаеми останки от самолет изплуваха на тайландския бряг

Предполагаеми останки от самолет изплуваха на тайландския бряг

Голям метален отломък, изхвърлен от океана на брега в Южен Тайланд, породи предположения, че е от изчезналия през март 2014 г. малайзийски пътнически самолет, съобщиха ТАСС и "Асошиейтед прес". Малайзийските власти обаче предупредиха, че е прекалено рано да се правят каквито и да е изводи за произхода на отломъка.

Министърът на транспорта на Малайзия Лиоу Тионг Лай заяви, че е наредил на представители на малайзийската гражданска авиация да се свържат с властите в Тайланд, за да може да бъде проучена находката.

Тя е пренесена в тайландски полицейски участък и се очакват експерти, които да се произнесат дали може да е носовата част на пътнически самолет. Става дума за голям дъгообразен фрагмент с размери три на два метра и тегло от около 100 килограма, посочва БТА. Рибари са го намерили на брега на провинция Накхонситхамарат.

Самолетът на Малайзийските авиолинии, изпълняващ полет МН370 от Куала Лумпур за Пекин в нощта на 7 срещу 8 март 2014 г., изчезна от радарите с 227 пътници и 12 души екипаж. През януари тази година властите в Малайзия официално обявиха, че самолетът е катастрофирал и всички са загинали.

Предполага се, че се е разбил в южната част на Индийския океан, след като по неизвестни причини рязко е променил курса си. През лятото парче от самолета бе намерено на френския остров Реюнион, недалеч от африканския бряг.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ