Президентът на Аржентина с диагноза рак

Президентът на Аржентина с диагноза рак

Президентът на Аржентина с диагноза рак

Шокираща новина сполетя Аржентина в дните около празниците. Президентът на страната Кристина Фернандес Кирхнер е болна от рак на щитовидната жлеза. Това съобщи правителството, цитирано от BBC.

58-годишната Кирхнер ще претърпи операция на 4 януари. Лекари твърдят, че ракът не се е разпространил в други части на тялото й. За 20 дни, до 24 януари, тя ще спре да изпълнява задълженията си на държавен глава, съобщи говорителят на правителството Алфредо Скоксимаро. Правомощията й ще бъдат поети от вицепрезидента на страната.

Карциномът е бил открит на 22 декември по време на редовни профилактични тестове. Тъй като няма метастази и не е засегнал лимфните възли, прогнозите за изхода от операцията са много добри, съобщава още говорителят. Шансовете Кирхнер да се излекува са от 90 до 98%, обяснява специалистът по ракови заболявания от Буенос Айрес Хулио Морено.

Кирхнер преди месеци започна втория мандат на управлението си след убедителна изборна победа. Неин съпруг беше покойният предишен президент на страната Нестор Кирхнер, който почина миналата година след като претърпя инфаркт.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ