Принц Уилям и семейството му в Сидни (снимки)

В зоопарка. 

Херцогът на Кеймбридж Уилям, съпругата му Катрин и синът им Джордж прекараха великденската нощ в Сидни. Те участваха в църковна литургия в града, където са на официална визита от два дни, след като пристигнаха от Нова Зеландия. Кралската двойка и 8-месечният й син, който е най-малкият престолонаследник на британската корона, бе посрещната от екзалтирани тълпи пред катедрала „Сейнт Андрюс” в центъра на австралийския град.

Виж още: Принц Уилям пристигна със семейството си в Сидни

В катедралата Уилм и Катрин се разписаха в Първата Библия на флота – свещена книга, донесена в Австралия през 1788 г., в която са записали имената си и други членове на британското кралско семейство, включително кралица Елизабет II и принцеса Даяна, която посещава Сидни и се подписва в книгата през 1983 г., когато синът й Уилям е дете, посочва Би Би Си. Тя пристига в града заедно с него. 

Първият флот, пренесъл Библията в Авсстралия, се е състоял от 11 кораба, превозващи европейци към страната след 1780 г. 

След участието си в литургията, Уилям и семейството му посетиха зоопарка Таронга, където малкият принц видя за първи път някои от най-удивителните животни в света. Той бе представен на голямо билби – австралийски торбест бозайник, наричан още обикновен торбест бандикут. Животното има мека синьо-сива козина, подобни на заешки уши и дълга опашка. То бе кръстено на него и се казва Джордж. Освен това семейството се запозна с коалата Люка и други животни в зоологическата градина. 

Британската обществена медия предствя снимки от продължаващата визита на кралските знаменитости. Ето и част от тях. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ