САЩ изпробваха супероръжие

САЩ изпробваха супероръжие

Сухопътните сили на САЩ изпробваха нов вид авангардно оръжие, с което може да стане възможно нанасянето на удари с конвенционални заряди във всяка точка на планетата в рамките на един час.

Този нов вид управляема бомба е била изведена на стратосферна величина от специален носител, съобщава Асошиейтед прес. От там свръхзвуковото оръжие е изминало 3700 км за по-малко от един час със скорост 5 пъти по-висока от скоростта на звука.

Оръжието прилича на умен безмоторен самолет, отбелязва АП. В плътните слоеве на атмосферата то може да бъде прецизно насочвано към определена точка, като същевременно може да заобикаля територията на приятелски държави.

Военният експеримент с него е бил извършен на полигона на сухопътните сили на САЩ на Хаваите и е достигнал ниския коралов остров Кваджалейн в Тихия океан. Смята се, че целта е била да се съберат данни за технологиите, използвани за ускоряване на новото оръжие, за да може то да започне да "планира" след като се отдели от носителя си.

От сухопътните сили на САЩ заявиха, че по време на експеримента е била събрана информация за работата на бордовите системи по време на продължителен полет.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ