САЩ предупредиха за възможен атентат в Банкок

САЩ предупредиха за възможен атентат в Банкок

САЩ предупредиха за възможен атентат в Банкок

Съединените щати предупредиха гражданите си в тайландската столица Банкок за възможна терористична заплаха, предаде BBC. Посолството на Америка в града информира американците да бъдат предпазливи когато посещават обществени зони, където се срещат големи групи западни туристи.

Министърът на отбраната на Тайланд, ген. Ютхасак Сасипрафа заяви, че Щатите са предупредили страната, че в нея са влезли двама заподозрени терористи от мюсюлмански произход. Общонационално предупреждение към населението обаче не е издадено. Министърът заяви през агенция АФП, че представителите на разузнаването на Тайланд работят с Америка, за да следят отблизо стъпките на движение на заподозрените терористи. По думите му мъжете ще бъдат арестувани до довечера и няма нужда да бъде издавано предупреждение до тайландските граждани, защото така ще се създадат смут и паника.

В последните години в Банкок имаше няколко взрива на бомби с малък мащаб. Атентатите бяха политически мотивирани. Тайландски ислямистки бунтовници атакуваха южните провинции на страната.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ