Сомалийски пирати отвлякоха американския журналист Майкъл Мур

Сомалийски пирати отвлякоха американския журналист Майкъл Мур

Известния американски писател и журналист Майкъл Скот Мур е бил отвлечен от сомалийски пирати. Това твърди местното англоезично електронно издание Somalia Report.

Американецът е бил похитен близо до гр. Галкайо в централната част на Сомалия на 21 януари. Тогава пирати от клана Sa'ad са го заловили, като са спрели колата му с два джипа Landcruiser. Капанът бил устроен докато пътувал към летището в населеното място, за да се срещне с индийски приятел.

Местното издание твърди, че след похищението Майкъл Мур е бил прехвърлен в пристанищния град Харардере, който е смятан за една от основните бази на сомалийските пирати.

Майкъл Скот Мур е автор на популярната книга за сърфа като спорт „Сладост и кръв: Как сърфът се разпространява от Хавай и Калифорния към целия свят с някои неочаквани резултати“. Роден е в Редондо Бъйч, Калифорния. Пише за няколко американски вестника, списания и блогове. Блогът му се казва "Radio Free Mike". Не бива да се бърка с Майкъл Франсис Мур, който е популярен американски режисьор, автор на „Сико“ и други продукции, които критикуват американската социална и здравна система.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ