Строс-Кан: Не съм посягал на журналистката, само исках да я целуна

Строс-Кан: Не съм посягал на журналистката, само исках да я целуна

Бившият шеф на МВФ Доминик Строс-Кан призна, че се е опитвал да сваля журналистката Тристан Банон, но отхвърли всички обвинения за опит за изнасилване, предаде АФП.

По време на полицейски разпит на 15 септември Строс-Кан е заявил, че само е опитал да целуне журналистката. След като тя се възпротивила на действията му, той се отказал.

Банон обаче твърди, че Строс-Кан се е опитал да я насили сексуално, когато взимала от него интервю през 2003 г. Журналистката обаче се обръща към съда едва през юли 2011 г., след като политикът бе арестуван в Ню Йорк по обвинение в посегателство над хотелска камериерка. Няколко месеца Строс-Кан бе в затвора и под домашен арест, но след като бе изяснено, че камериерката е давала лъжливи показания, той бе освободен, а обвиненията – снети.

Строс-Кан подаде ответен иск за клевета срещу Тристан Банон с твърдението, че всички обвинения са плод на нейното въображение. Въпреки това скандалът, предизвикан от двете жени, струваха поста му в МВФ, който той напусна скоро след арестуването си.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ