Трусове разлюляха Грузия и Азербайджан, има разрушения

Трусове разлюляха Грузия и Азербайджан, има разрушения

Трусове разлюляха Грузия и Азербайджан, има разрушения

Земетресения със сила над 5,5 разлюляха тази сутрин Грузия и Азербайджан, подземните тласъци са усетени и в съседни държави, предават руските медии.

В резултат на трусовете, в Грузия са напукани десетки сгради, а в Азербайджан има и разрушения. Засега не постъпват данни за жертви и ранени.

По данни на грузинския център за сеизмичен мониторинг земетресението в Грузия е било със сила 5,8 по Рихтер, а епицентърът – в източната част на страната, на 22 км от град Дедоплисцкаро, в района на село Земо Кеди. Трусът е усетен и в Тбилиси.

Епицентърът е близо до границата с Азербайджан, който също бе разлюлян от 5,7 по Рихтер в 08.45 ч. местно време. По данни на сеизмологичната служба на Националната академия на науките на Азербайджан, епицентърът е бил в планинска местност между градовете Закатали и Гах, на 30 км от границата с Грузия.

Подземните тласъци са усетени също на територията на Дагестан, както и в редица градове на Армения, включително и столицата Ереван.

По първоначални данни, в Азербайджан има разрушения, като в момента се уточняват щетите. Земетресението обаче не е нарушило работата на нефтопровода Баку-Тбилиси-Джейхан, както и на Южнокавказския газопровод.

И в двете държави продължават вторичните трусове, като силата и броят им се уточняват.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ