Турция въвежда от днес още по-строги забрани за употреба на алкохол

Турция въвежда от днес още по-строги забрани за употреба на алкохол

Турция въвежда от днес още по-строги забрани за употреба на алкохол

Турция минава почти на сух режим от днес след полунощ когато на територията на цялата страна влизат в сила нови, още по-строги ограничения за продажба и употреба на алкохолни напитки.

След 22.00 часа вечер ще действа забрана за продажбата на алкохолни напитки във всички супермаркети и магазини. Категорично се забранява употребата на алкохолни напитки в паркове, градини, места за пикник, крайбрежни зони, зони за отдих, банки и по улиците. Продажбата на алкохол е забранена и в магазините към бензиностанции по пътната мрежа на страната и вътре в населените места.

Новите ограничения за продажба и употреба на алкохолни напитки в Турция ще засегнат над 200 хиляди дребни търговци. Властите предупреждават за очакван бум на нелегалната търговия, посочи още телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.

Преди месец в южната ни съседка влезе в сила и наредба, изискваща да се поставят предупредителни символи върху етикетите на спиртните напитки с цел ограничаване на употребата на алкохол. Тя изрично указва, че  върху етикетите на бутилките с алкохол трябва да има три графични знака, показващи, че напитката може да се консумира само от лица над 18 години и че е забранена за бременни и за водачи на МПС. Под тези три графични знака трябва задължително да се постави и надписът "Алкохолът не е ваш приятел".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ