Ердоган обяви държавна и лична подкрепа за всички творци през „Века на Турция“

Ердоган обяви държавна и лична подкрепа за всички творци през „Века на Турция“

Ердоган обяви държавна и лична подкрепа за всички творци през „Века на Турция“

„Ще продължим да подкрепяме всеки, който черпи вдъхновение от тези земи и създава произведения в полза на своята страна, нация и цялото човечество. В това отношение „Векът на Турция“ ще бъде и векът на изкуствата и артистите, каза президентът Реджеп Тайип Ердоган вечерта в сряда и цитиран от Hurriyet Daily News. Държавният глава произнесе реч на церемонията по връчването на големите награди на президента за култура и изкуство в националния конгресен и културен център „Бештепе“.

Като изтъкна, че смятат за свой дълг да подкрепят всеки човек и всеки творец, който обогатява културното богатство на страната, президентът Ердоган заяви, че всеки, който служи на Турция и турската култура, независимо от неговата вяра, раса или произход, се ползва с висока почит.

„Действаме с разбирателство, което обхваща всички творци, без да ги дискриминираме“, подчерта президентът. „Ще продължим да подкрепяме всеки, който черпи вдъхновение от тези земи и създава произведения в полза на своята страна, нация и цялото човечество. В това отношение векът на Турция ще бъде и векът на изкуствата и художниците. Моля, не забравяйте, че аз, като президент, винаги ще бъда с вас във всяка ваша стъпка“, завърши Ердоган. Ден по-рано турският държавен глава обяви, че държавата ще се справи с високата инфлация и обеща икономически възход и просперитет на страната. Той направи това в обръщение към депутатите от неговата партия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ