Роман Абрамович крие недекларирани яхти и лодки за милиарди

Роман Абрамович крие недекларирани яхти и лодки за милиарди

Роман Абрамович крие недекларирани яхти и лодки за милиарди

Руският милиардер Роман Абрамович има минимум десет яхти и лодки, които са регистрирани чрез офшорни компании и тръстови фондове. Това съобщи американското издание Forbes. Освен тези активи е известно за наличието на шест други яхти на обща стойност не по-малко от $1 милиард, отбелязва изданието.

По данни на Forbes 8 от лодките се използват за обслужване на мегаяхттата на руския милиардер Eclipse, която струва $427 милиона. Сега тя се намира в турското пристанище Бодрум. Най-ценната недекларирана яхта на  Роман Абрамович се нарича Kewpie, чиято стойност се оценява приблизително на $3 милиона. Тя  е регистрирана на Бермудските острови и се намира във Франция.  Милиардерът разполага и с катера Umbra A,  чиято прииблизителна  стойност е 1 милион долара. Той бе сред първите, включени в санкционния списък на ЕС след началото на войната в Украйна.

На 6 януари The Guardian съобщи, че три седмици преди началото на  войната в Украйна,  Абрамович е реорганизирал десет свои секретни офшорни активи. Стойността им е не по-малко от $4 милиарда.

До началото на войната в  Украйна богатството на Роман Абрамович се оценяваше на $18 милиарда.През март 2022 г. руският олигарх  попадна под санкциите на Европейския  съюз и Великобритания. През декември Канада започна процес на конфискация на  активи на Абрамович за 26 милн.долара. По оценка на Forbes в края на 2022 г. състоянието на Абрамович е около $8 милиарда.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ