Източна Азия започна военно учение с участието на САЩ, Япония и Китай

Източна Азия започна военно учение с участието на САЩ, Япония и Китай

Източна Азия започна военно учение с участието на САЩ, Япония и Китай

Най -големите военни учения на Cobra Gold в Азиатско -Тихоокеанския район с участието на повече от 30 държави започнаха във вторник в Тайланд, съобщава японската агенция Киодо.

Маневрите Cobra Gold се провеждат от 1982 г. През 2021 г. и 2022 г. мащабът им е намален на фона на пандемията от Covid-19, а тази година те отново се провеждат в пълен обем.

Тази година САЩ и Тайланд участват съвместно в ученията, а също така на пълноценна основа в Cobra Gold участват Япония, Южна Корея, Сингапур, Малайзия и Индонезия. Китай, Индия и Австралия се присъединиха в ограничен формат. Общо в учението участие взимат около 10 хиляди души, включително около 6 хиляди бяха изпратени в САЩ.

Маневрите Cobra Gold ще продължат до 10 май. По време на учението страните ще провеждат командно-щабни учения на войските, ще тренират действия в полеви условия, оказване на хуманитарна помощ и реакции при природни бедствия, както и борба със заплахи в киберпространството. За първи път на ученията ще се отиграват действия в космоса, включително в случай на сателитни атаки и в условията на влияние на геомагнитните бури върху комуникационните и военните системи.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ