Ким Чен Ун построил осем имения, за да се крие от покушение

Ким Чен Ун построил осем имения, за да се крие от покушение

Ким Чен Ун построил осем имения, за да се крие от покушение

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е построил осем имения, за да се защити от опити за покушение. Това съобщава Daily Mail, позовавайки се на проучване на портала North Korea Leadership Watch. Публикуваните сателитни снимки показват продължаващи и завършени строителни работи по жилищни сгради в два елитни района в центъра на Пхенян.

Новите имения се намират в комплекса Changwangsan, в така наречения "Забранен град", където Ким Чен Ун и други ключови членове на севернокорейския елит живеят и работят. Къщите са разположени срещу офис сградите на отделите на ЦК на управляващата партия. Отделите са сред най-влиятелните институции в политическата йерархия на КНДР, тъй като контролират работата на правителството, силите за сигурност и военните организации.

Изданието също така идентифицира нова сграда за охрана и няколко свободни парцела, където могат да бъдат построени още три до пет жилищни сгради.  Анализаторът, директор и основател на North Korea Leadership Watch, Майкъл Мадън, каза пред Daily Mail, че една от възможните причини за строителството е да се затрудни намирането на местонахождението на Ким Чен Ун, така че враговете му да не знаят къде спи и да не могат да извършат удар. „Това ще бъде атака извън пределите на страната, насочена срещу ръководството на Северна Корея, както и срещу командването и контрола на нейните военни сили“, обясни Мадън.  Според него това е „пореден кръг в играта на котка и мишка, в която севернокорейският лидер се изплъзва от фиксиране на местоположението си, чрез пускане на сателитни изображения.

Експертът отбеляза, че понякога за това се използват фалшиви кортежи, подземни конструкции, както и отпътувания рано сутрин. „Ако мислите, че е в една къща, помислете пак, може да е в друга“, отбеляза иронично той. Мадън също изрази мнение, че "параноичните тактики" на севернокорейския лидер са още от времето на първия китайски император Цин Ши Хуанг, за когото се смята, че е лягал всяка вечер в различна стая, за да избегне покушение.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ