Най-високопоставеният дипломат на Китай отиде в Москва

Най-високопоставеният дипломат на Китай отиде в Москва

Най-високопоставеният дипломат на Китай отиде в Москва

Най-високопоставеният китайски дипломат -  ръководителят на комисията по външни работи на Централния комитет на Китайската комунистическа партия Ван И, пристигна на посещение в Москва ,съобщи БНР. По време на посещението си Ван И ще обсъди ролята на Китай в регулирането на руско-украинския конфликт.

Пред БНР от руското министерство на външните работи нито потвърдиха, нито отрекоха информацията за посещението на Ван И.

Засега няма никаква яснота около програмата на китайския дипломат. Според говорителя на китайското външно министерство Ван Вънбин, Пекин възнамерява да използва посещението като възможност да укрепи отношенията си с Русия, заедно с Москва да защити законните права и интереси на двете страни, както и да изиграе положителна роля при гарантирането на мира на международната арена. Преди пристигането на Ван И в руската столица изтече информацията, че една от темите на срещите му ще бъде подготовката на евентуалното посещение на председателя Си Цзинпин в Русия, което се очаква напролет.

Москва е последната спирка в европейската обиколка на Ван И, по време на която той посети Франция, Италия, Унгария и Германия, където участва в 59-та Международна конференция по сигурността в Мюнхен. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ