Румъния обяви, че няма проблем с газа, дори и Путин да го спре

Румъния обяви, че няма проблем с газа, дори и Путин да го спре

Румъния обяви, че няма проблем с газа, дори и Путин да го спре

Председателят на Камарата на депутатите в Румъния Марчел Чолаку коментира предложението на Европейската комисия да се намали потреблението на природен газ с 15 процента, за да могат държавите от ЕС да изкарат зимата, съобщава телевизия Диджи 24, цитирана от БТА.

„Твърдо съм убеден, че най-добрите решения ще бъдат взети на ниво ЕС", заяви Марчел Чолаку и добави: "В момента Румъния няма проблем, дори ако Путин спре газа за Европейския съюз". 

Чолаку, който се очаква да поеме министър-председателския пост през пролетта на следващата година съгласно коалиционното споразумение за ротация на премиерите, каза още: „Научихме си урока от историята що се отнася до зависимостта от руснаците, защото те винаги са ни вземали. Никога не са ни давали, а само са ни вземали".

По думите на Чолаку Румъния е готова за зимата с газ. „Няма да има недостиг на газ. Твърдо съм убеден, че най-добрите решения ще бъдат взети на ниво ЕС. Не става дума Румъния да спасява германската икономика и в никакъв случай не става дума за природния газ за населението", каза Марчел Чолаку.

"В този момент Румъния няма проблем, дори ако Путин спре газа за Европейския съюз. В този момент, и след 3 месеца, и след 5 месеца“, посочи Чолаку.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ