Руски съд гледа иск за отнемане регистрацията на „Новая газета“

Руски съд гледа иск за отнемане регистрацията на „Новая газета“

Руски съд гледа иск за отнемане регистрацията на „Новая газета“

Федералната руска служба за надзор над информационните технологии и масовите комуникации /Роскомнадзор/  заведе дело в Басманния съд на Москва за отнемане на медийната регистрация на изданието „Новая газета“. Това съобщава ТАСС. 

„На 26 юли съдът получи иск от Роскомнадзор срещу „Новая газета“ за анулиране на регистрацията на медията“, мотивира се съдът. По-рано Роскомнадзор блокира достъпа до сайта на списание "Новая рассказ-газета", който е създаден от екипа на "Новая газета".

Достъпът до него беше ограничен в рамките на правилата за блокиране на сайтове, които съдържат призиви за бунтове, екстремизъм и участие в незаконни масови акции. Редакторите отбелязват, че сайтът е бил "убит в ранна детска възраст" – бил е активен 7 дни и 9 часа.

Журналистите уточниха още, че уведомлението на Роскомнадзор за ограничаване на достъпа до сайта е дошло вечерта на 23 юли, а два часа по-късно е започнало блокирането.

На 28 март "Новая газета" обяви, че преустановява публикуването на хартиен и електронен вариант на изданието до края на руската военна операция в Украйна.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ