Руски хакери удариха Lockheed Martin

Руски хакери удариха Lockheed Martin

Руски хакери удариха Lockheed Martin

Бившият лидер на руската хакерска група Killnet, известен под псевдонима KillMilk, предприе първите кибератаки срещу американската военна корпорация Lockheed Martin, която произвежда доставяните и в Украйна ракетни системи за залпов изстрел HIMARS.

KillMilk се похвали за хакването на сайта и няколко системи на компанията в канала си в Telegram. По-специално, ударена е системата за оторизация на служителите на Lockheed Martin, както и са засегнати някои услуги на НАСА. Също така уебсайтът на производителя HIMARS в момента не е достъпен. „Най-добрата защитна компютърна система Akamai в света отпадна от Lockheed Martin.“ - съобщава Killnet в канала си в Telegram.

Хакерската групировка добави, че други асоциации на руски хакери  - Anonymous Russia и CarbonSec са се присъединили към мащабното блокиране на системите за електронна идентификация на Lockheed Martin.  KillMilk обяви началото на поредица от кибератаки срещу Lockheed Martin на 1 август. Той също така обеща да публикува личните данни на служителите на компанията и ги заплаши с преследване. Групата Killnet, която преди това беше ръководена от KillMilk, се присъедини към атаката срещу Lockheed Martin.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ