Зеленски: Оставете кучетата да управляват света!

Зеленски: Оставете кучетата да управляват света!

Освен подробен мирен план, с който да бъде сложен край на инвазията на Русия в Украйна, президентът Володимир Зеленски има по-малко конвенционална идея за прекратяване на геополитически кризи като тези: „Оставете кучетата да управляват света“.

Зеленски, говорейки пред Ройтерс чрез видеовръзка, заяви, че най-добрият приятел на човека може би ще справи по-добре, когато става въпрос за разбиране на световната сцена.

„Понякога... гледам всички тези войни или кризи, кризата в Близкия изток. Не е само Украйна, навсякъде в Африка и Близкия изток“, коментира той.

„Понякога гледам това и си мисля, че най-добрият начин е тази планета да бъде планетата на кучетата“, каза той на конференцията на Reuters NEXT в Ню Йорк, отговаряйки на въпрос какво все още го кара да се смее.

Войната на Кремъл в Украйна, която вече е в своя 21-ви месец, преобърна архитектурата на сигурността на Европа и изпрати вълнообразни ефекти в Африка и Азия, които изпитват недостиг на храна благодарение на фактическата блокада на Черно море от Русия.

Западните партньори на Киев предоставиха решаваща финансова и военна подкрепа, но сега фокусът им е върху конфликта в Газа.

По протежение на цялата фронтова линия украинските сили се бият от месеци, за да си върнат окупираната от Русия територия в контранастъпление, но постигнаха малък напредък.

Зеленски, който представи мирно предложение от 10 точки, каза, че кучетата му осигуряват така необходимото облекчение, когато прекарва време със съпругата и децата си, и че те „винаги са забавни“.

„Понякога наистина не разбирам хората“, добави Зеленски с усмивка.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ