Волейбол: Вече са ясни 6 от 12-те отбора за Рио

Волейбол: Вече са ясни 6 от 12-те отбора за Рио

Волейбол: Вече са ясни 6 от 12-те отбора за Рио

Шест от 12-те участници в мъжкия волейболен турнир на Олимпиадата в Рио де Жанейро вече са ясни.

Към домакина Бразилия и отборите на САЩ и Италия, класирали се от турнира за Световната купа, след континенталните квалификации се присъедняват Русия от зона Европа, Куба от зона Норсека и Аржентина от зона Южна Америка.

Седмият отбор ще стане ясен след квалификацията в зона Африка, която се провежда в Конго от 7 до 14 януари, съобщава БТА. На финала днес играят Египет и Тунис. За 3-4-то място ще се състезават Алжир и Камерун. Само победителят взима квота за Рио, а вторият и третият отиват на последната квалификация преди олимпиадата. 

Останалите пет квоти ще бъдат раздадени от допълнителните квалификации. Четири от тях ще се разиграят на турнира в Токио, в който ще участват Франция, Полша, Канада, Венецуела, Япония, Иран, Австралия и Китай, а състезнието е от 28 май до 5 юни. От този турнир за Рио ще се класира най-добрият азиатски отбор и първите три в крайното класиране (играе се всеки срещу всеки). 

Последната квота за Рио ще се разиграе между Чили (трети от квалификацията в Южна Америка), Мексико (трети от Норсека) и втория и третия от квалификацията в Африка. Все още не е ясно къде и кога ще се проведе този турнир.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ